Фабрика-кухня у Шептицькому. Ефективність, якість, доступність
Виконавчий директор Національної асоціації громадського харчування Іван Янчишин та керівник Асоціації вугільних громад України Андрій Табінський представили міському голові Шептицького та депутатському корпусу дослідження про потенційну можливість реформи шкільного харчування Шептицької громади, яке розробила Національна асоціація громадського харчування.
Мова йде про концепцію створення, економічну доцільність та перспективи розвитку фабрики-кухні у Шептицькому. Також на зустрічі обговорили подальші етапи реалізації цього проєкту.
Фабрика-кухня є сучасною моделлю організації громадського харчування, яка базується на трьох ключових принципах: ефективності, якості та доступності. Йдеться про централізоване виробництво, що забезпечує масове приготування їжі для навчальних закладів, а також лікарень та інших установ, оптимізуючи таким чином витрати та підвищуючи стандарти харчування. Однією з найбільших переваг фабрики-кухні є її економічна ефективність. Централізація всіх етапів приготування їжі дозволяє значно знизити витрати на енергоносії, воду та інші виробничі процеси. Потужність фабрики-кухні дозволить готувати до 14 тисяч раціонів їжі на день і забезпечити харчуванням десятки різних закладів та підприємств.
“Тішить те, що і місцева влада, і громадськість підтримують реалізацію цього надзвичайно актуального проєкту для Шептицького вугільного мікрорегіону. Фабрика-кухня потенційно не тільки матиме позитивний вплив на якість харчування та здоров'я дітей, а й сприятиме соціальній інтеграції ветеранів, ВПО та шахтарів, а також розвиватиме економіку регіону.
Вірю, що завдяки спільним зусиллям та підтримці партнерів зовсім скоро зможемо реалізувати цей знаковий і перший подібний проєкт у Львівській області, який стане новим стандартом у сфері громадського харчування”, - зазначив Андрій Табінський.